wedding at Seremban

ok last week pergi kenduri sepupu saya di Seremban. sy berjaya datang time nikah walaupun ramai yang jangka saya tak dapat hadir jumaat itu.

Otw ke Seremban dengan busu, ada excident di lebuh raya depan R&R Seremban. ada treler melintang tengah2 jalan dan jalan jem. tapi syukur kami tiba masa itu baru nak jem, so terlepas la selepas cilok2 jalan dan dpt sampai jam 5 ptg di rumah mak long.

saya dapat saksikan sepupu sy iaitu kak no dgn shahrul nikah ptg itu..perasaan saya sangat gembira (“,)

Selamat menempuh alam baru ye kak no. after this kita dah xboleh mcm dulu lagi. kalau balik kampung dah xboleh lepak2 same + tido reramai mcm dulu sbb kak no dh ade husband…so sad…sy saje tinggal seorang. sepupu lain tak ada yang umur 20-an ke atas kecuali lelaki…

ini gambar2 yg sempat sy ambil.

DSC00032

DSC00043

DSC00055

DSC00057

DSC00066

macam-macam ada =p

ucapkan ia utk sesiapa yang anda rasa berhak.

Language Translation
Afrikaans Ek is lief vir jou
Albanian te dua
Arabic Ana Ahebak / Ana Bahibak
Armenian yes kez shat em siroom
Assyr Az tha hijthmekem
Australian ‘ave a beer 🙂
Bahasa Malayu (Malaysia) Saya cinta mu
Bavarian I mog di
Bisaya Nahigugma ko nimo
Bosnian Ja te volim (formally) or volim-te
Bulgarian Obicham te
Cantonese Ngo Oi Nei
Chinese gnoy oy na
Goi Oi Lei (Hongkong)
Wa Ai Li (Taiwan)
Danish Jeg elsker dig
Dutch Ik hou van jou
English I love you
Esperanto Mi amas vim
Estonian Ma armastan sind / Mina armastan sind (formal)
Finnish Minä rakastan sinua
French Je t’aime
Gaelic Tá mé i ngrá leat
German Ich liebe Dich
Greek S’agapw
Hawaiian Aloha wau ia ‘oe
Hebrew Ani ohevet ota
Hindi Main tumsey pyaar karta hoon / Maine Pyar Kiya
Hmong Kuv Hlub Koj
Hungarian Szeretlek
Icelandic Eg elska thig
Indonesian Saya cinta padamu
Italian ti amo
Japanese Anata wa, dai suki desu
Javanese Kulo tresno marang panjenengan (formal)
aku terno kowe (informal)
Kapangpangan Kaluguran daka.
Korean SA LANG HAE / Na No Sa Lan Hei
Kurdish Khoshtm Auyt
Laos Chanrackkun
Latin Ego te amo (I used to have Latin in my 1st year at highschool)
Latvian Es mîlu Tevi
Lithuanian As Myliu Tave
Macedonian Te sakam
Malay Saya cintakan mu / Saya cinta mu
Malteese Inhobbok hafna
Mandarin Wo Ai Ni
Norwegian Jeg elsker deg
Persian Tora Doost Darem
Pig Latin I-yea Ove-lea Ou-yea
Polish Kocham Cie
Portuguese Eu te amo (Brazilian)
Eu amo-te (continental)
Punjabi me tumse pyar ker ta hu’
Romanian Te iubesc
Russian Ya tebya liubliu
Serbo-Croatian Volim te
Sign language Spread hand out so no fingers are touching. Bring in middle & ring fingers and touch then to the palm of your hand.
Slovenian ljubim te
Spanish Te quiero / te amo / yo amor tu
Swahili Naku penda
Swedish Jag älskar dig
Swiss German Ch-ha di gärn
Tagalog Mahal Kita / Iniibig kita
Tamil Naan Unnai Khadalikkeren
Telugu Nenu Ninnu Premisthunnanu
Thai Khao Raak Thoe / chun raak ter
Turkish seni seviyorum
Ukranian Yalleh blutebeh / ya tebe kohayu
Urdu Mea tum se pyaar karta hu ( when a guy says it)
Mea tum se pyar karti hu (when a gal says it)
Vietnamese Toi yeu em

cuma yang arab tu mcm pelik sikit nak baca cemane. patutnya “ana uhibbuki” atau “ana uhibbuka”. hehhehe

yg ini je yang aku tahu selain dr france n cine . rasanya betul yang ini dr atas tu. ini je yang rasanya tersilap. =) yang lain tak tahu…