EOP

EOP… ini nama panggilan adik aku yang kedua iaitu anak ketiga. nama sebenar ASYRAF..

hari ini nak cerita pasal dia ni. OK semalam baru balik ke KL. hari ini dah rasa bosan. tak ada kawan. dekat rumah Ajik ada. tapi sini… tak ada sapa2.

ok lah semalam masa otw ke rumah kak nani ( dlm KTM) mak call

mak: ada berita kurang baik. eop suspek denggi…

nurul: pulak… habis cemane? dah tahu ke?

mak: belum, kawan dia hantar ke klinik. baru nak amik darah. badan dah panas sangat. 37’c …

nurul: (dlm hati) mak oi… boleh jd kes lain ini.

habis mak nak p pasir gudang ke?

Mak: haah. mak tak pergi mengajar hari ini. dah hantar persediaan kat sekolah. nanti senang kalau cikgu nak ganti

nurul: habis abah tak keje ke?

mak: abah nak mintak off half day. habis cemane… eop dah nangis2 kat sana. dah muntah2… mak risau. ajik kena pergi sekolah jugak. praktikal tak boleh ponteng. tak apa, mak dengan abah urus semua…

nurul: (dalam hati) terharunya…. inilah namanya pengorbanan dan kasih sayang seorang ibu dan bapa.

ok lah, nanti kalau ada apa2 mak bagitahu tau. kita boleh balik. tolong apa2 yang patut. lagipun kerja kita kan guna email je. mak jangan risau lah.kita byk2 doa ye

mak: haah ye lah. tak apa. urus hal along dulu. kat sini mak boleh urus. betul. selesaikan urusan kat UKM dulu ye.

………………………………………………………………………….

…………………………………………………………..

…………………………………..

Talian tamat dengan salam.

Eop adik aku dah kerja dekat syarikat western digital kat pasir gudang dan menetap kat sana.

hari isnin malam dia balik dlm keadaan demam dah. tp dah p klinik panel ofis dia. dia ni baguslah jugak. tak sempat nak jd penanam anggur dah dapat kerja. tahniah lah. abg dengan kakak dia pun belum kerja lagi… huhuhu

selasa dia lepak je kat rumah. selasa malam hantar dia balik sebab rabu petang dia keje. dia ni kerja shift 12 jam… gile tak ingat.. kalo aku memang tak mampu. dah sebulan lebih la dia kerja.

hantar dia mak suruh aku dengan ajik sume ikut. ajik ganti drive dengan abah. aku banyak tido je… ehehheh

sampai rumah 3 pagi…

sebelum tu. dah sampai benut dalam area 2 pagi lebih la kot  ada 1 kisah lagi

Abah : eh ni wallet sape? ( tanya pada Ajik) sebelah driver

Ajik: tak tahu, bukan ajik punya….

nurul: bergegas bangus dr tido ( sebab baring belakang mak)

Mak: jangan2 eop tak?

nurul: haah eop punya….( kenal)

abah: Eop ni… cuai betullah…abang tengok dlm tu ( suruh ajik)

ajik: semua ada ni bah… ic, lesen, kad bank…

abah: ish budak ni… sabar je lah. dah la tak pe. esok je kita pikir cemane. abah tak larat dah ni.

………………………………………………….

eop ni memang cuai sikit. suka letak barang merata. tak kanlah kami nak patah balik. aduhai… eop2. balik isnin pun ubat tinggal kat rumah sewa. cemane ntah…

dia mmg baik lah tp dia cuai sikit.

ok dijadikan cerita sbb semalam dia dah demam teruk sangat jadi bah bawak balik rumah. stay kat sana dr tgah ari semalam sampai malam.

sampai pun dah lewat. sian abah…

tapi nampaknya demam dia makin teruk hari ini.

mak tepon pagi tadi cakap pukul 4 pagi hantar klinik lagi sebab terlalu panas. suhu naik sampai 38’c…

risau jugaklah…

kesian mak. hari ni kelam kabut nak urus rumah, sekolah lagi, eop demam lagi…

rasanya macam nak balik. serius… harap2 eop cepat sembuh. Dr dah sahkan bukan denggi.. tapi tak tahulah kenapa teruk sangat. mungkin sebab kerja shift 12 jam malam kot. dia tak tahan.

esok dah jumaat, ahad dah konvo. kalau semua jaga eop nampkanya konvo kali ini aku dengan kawan2 je lah..

tak apelah, dulu pun dah konvo kan…

harap eop ok…

p/s:  pernah tak rasa macam tak suka duduk rumah org lama? ( tak da kaitan) ehehehhe

nurulfika sedang berkecamuk~~~~

jom buat task yg Dr bagi utk jurnal ke 2 🙂

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

  1. mariam
    Aug 24, 2010 @ 08:50:55

    cun tu wane ungu ea?? gudluck oyoy.. =)
    p/s..lame dh ta jumpe ko lepas form 6 dulu..huhu~

    Reply

  2. nurulfika
    Aug 24, 2010 @ 08:57:45

    puan mariam… u komen dkt post lain.. act i mane hentam taram je. tp mmg kene gabung dgn putih sbb kulit yg xberape nk putih kan ekekekkek. 😉

    tp mmg kena buat yg soft kot..

    mmg lama xjmpa kan, jmpa kat alam maya jek kita 😉

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: