Pernah tak?

hari ini macam dah genap 2 bulan aku kerja as RA yg ala-ala part time sebab gaji half . tak ape. cume… aku dah jemu dan muak dengan jurnal ni. tapi bak kata mak ” dpt gaji xjemu pulak” eheheheh. yes mom you always right (^_^).

Bosan… serius. pernah tak korang rasa kadang- kadang apalah nasib korang sampai susah sangat nak dapat kerja yang korang nak. mungkin ada setengah tak sebab dan confirm akan kerja dengan jabatan atau penaja korang.

tapi aku… apalah agaknya bala atau dosa agaknya ( aku kategori sendiri) yang aku dah buat sampai susah sangat kot nak dapat kerja yang aku betul-betul suke which is yang keje idaman aku sejak dulu.

tapi… ada tapinya…. bila fikir2 semula, patutlah kot sebab aku memilih. eheheheh. ye, memang aku memilih. aku tak nak kerja yang aku susah nak gerak sana sini. maksudnya yang kena buat banyak benda. contoh ADMIN..

hal pentadbiran aku kurang sangat suka. ye memang sangat kurang dan tak pernah pun termotivasi untuk bidang tu. BUT… busu ada suggest supaya aku try. just try it…

TRY je??? tak nak lah TRY menerai ni. aku nak keje, keje betul2. tak nak lah nanti tetiba berenti sebab tak suke. tapi bolehlah kot. nanti aku timbang2 kan ye.

Sekarang ni dah mula rasa amat kebosanan. lagi-lagi bila ada coursemate yang dah KERJA… diulangi DAH KERJA. sekali interview je dah sure kerja.aku??? salah aku jugak, ada interview tak pergi. dah melepas 1. tak pe, memang bukan rezeki aku. lagipun aku macam xsedia emosi semua bagai nak fikir pasal kerja. ha sekarang ambik…kan dah bosan. ye memang aku bosan..

aku nak kerja yang mengajar, buat silibus sendiri dan ajar budak2, tak kiralah peringkat mana (yang aku mampulah). then, bila deoang ada masalah refer kat aku dan aku try to solve the problem. aku nak kerja macam tu. aku rasa otak aku akan lebih aktif berbanding ajar je manjang dengan buku or silibus yang ada.

eheheheh melampau nya lah kan. ada ke? ada, aku tahu ada. aku cuma nak bantu pelajar belajar bahasa dengan lebih baik dan berkesan. yela, walaupun aku tak dalah mahir semua bahasa kat dunia ni atau sikit2 bahasa yang famous mcm Mahadzir Lokman, tapi aku nak cuba jugak.

OK2. dah, nak buat jurnal balik..

banyak dah bebel pagi2 ni.

nurulfika yang bosan~~ heuuu

Nothing!!!

ok, aku dah buat keputusan nak konvo bila busu cakap belajar susah-susah bila nak rasa kepuasan.

tak lah. sebenarnya aku rasa tak ada apa yang lebih bahagia selain daripada dapat kerja dan dapat tolong mak abah. bukan sebab mereka tak mampu tapi aku rasa dah tiba masanya aku pulak kerja nak ganti tempat mereka untuk bagi peluang adik-adik sambung belajar.

itu je. tak ada yang lain. kumpul duit sikit-sikit untuk hantar mak abah pergi umrah ke dan aku sendiri yang memang nak sangat pergi. tempat yang selalu aku rindu. rindu bila dapat pergi.


sebenarnya aku tahu dah sebulan lebih tak update blog. tak kisah pun. malas taip, malas fikir. yang aku tahu aku siap… siap tulis jurnal. itu je target aku untuk masa sekarang ni selain apply keje.


dan satu lagi, aku tak kisah kalau korang ( yang baca blog aku) buang aku dari list atau link kat blog korang. sebab bukan aku berlumba atau apa-apa pun. sekadar berkongsi dan bercerita je.

cuma aku nak cakap 1 je.. walaupun mula-mula rasa tak nak konvo tapi akhirnya dah beli baju jugak.. ehehehe.


ok itu semua tak penting….

sume tak penting….


yng penting ialah






……………………………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………



JURNAL AKU SIAP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


AKU CEPAT DAPAT KERJA