hadiah abah

hari ini dah 2 jun. sedar x sedar lagi 4 hari je b’day abah…

cemane boleh lupe. patutnya aku balik dis week. bukan last week.

nak balik lagi?? [haish, jgn bt pasal ok].

b’day abah, bg ape kat abah ni…perlu dipk kot ni dgn adik2. ajik selalu je bagi abah hadiah senyap2. xgenk la gitu. xpe2 boleh diskas dgn eop n faiq =)

b’ckp pasal hadiah kan. lupe plak. hari ni baru 2nd time pakai jam baru yg abah belikan sebab hari ni p ppbl. smlm dok bilik aje.xkan nak pakai kat bilik kot fika.sewel pulak org tgk nanti.

abah belikan jam lagi,hehehhe [anak manja]. dah besar2 pun abah belikan barang lagi. xpe2 dimaapkan sbb belum kerja tetap =p

otw nak balik ke Bangi last sunday singgah jam kat kedai jam sbb jam yang abah belikan 5 tahun yang lepas dh mati. “bateri habis kot” kata abah. “xpe nanti kita singgah bt pahat tukar bateri”. oklah.

tup tup tup smpai kedai, aku xkuar. abah je yg p kedai. pastu mcm biasa gosip2 dlm keta dgn mama kan, heheheh. tiba2 ade kol. abah kol? knp?

“jam akak ni dh kena tukar set enjin dia. bukan habis bateri. meh sini turun tengok”. ok abah. then aku pon p jugaklah kedai tu.

bateri dh pasang pon still xnk gerak. sah memg jam tu ade prob. xpelah. tiba2 abah tanya, “akak nk jam camel ke yang lain?” hah? eh knp? abah nk belikan jam pulak ke [dlm hati]. “xpayah kot bah, nanti kan boleh repair. guna jam tu je lah”.

“tapi nanti kat sana tak de jam cemana? akak xsusah ke? nak buat kerja lagi. selesa ke? anak2 abah bukan ke semua xselesa kalau xpakai jam?” pjgnya abah ckp.

camel tu cute, tp mcm mahal pulak. huhuhu. [aku pun tak de cash skrg]. cemane ni..

“knp? akak nak yang lain ke?”

hah? pulak dah. cepat betul abah bt andaian bila aku diam n xbg jwpn ape2. aku xpenah kisah pun. ape yg abah belikan sumenya aku pakai. xpenah pun pilih2. huhuhu terima seadanya. abah dah belikan. even jam yg rosak tu wrna emas pun aku pakai je dh dekat 6 thn dah wp kawan2 sume cakap jam tu warna dia diorang xsuka. xpelah, aku suke je sbb abah yang belikan. yela dulu2 xkisah je pakai apepun sbb aku tahu abah xpernah belikan bnda2 @brg2 yang xelok. sume yang elok n sumenya yang ori tau hehehhe. ini yang aku n adik2 syg kat abah [bkn pasal ni pun ttp syg abah jugak tau]

“akak rase beli yang murah aje lah bah. nanti mahal2 rase mcm rugi pulak. dah ok jam yg tu nanti yg ni xpakai”.

“xpelah, beli je. jam xbusuk pun. boleh tukar2 pakai”. hmm nampak sgt la aku ni ade 1 jam je kan abah.heheh. abah je yg byk jam.kikikiki.

ok lah. tp aku xnk lah yang camel tu. macam takut pulak nak pakai. kang hilang ke rosak ke, xberbaloi..

ok at last abah pilihkan wrna lain dr dulu (silver).heheheh pasni xdela kwn2 asyik komen pasal jam aku je. sakit mata lah, silau lah.hihihihi.

Image009

::dulu masa elok tak penah amik gambar, skrg dah kena p kedai. sian dia.tp dia byk berjasa::memg silau pon =)

Image006

:: selamat dtg ALBA. smg kamu dpt berjasa kpd sy spt ROSCANI :: terima kasih abah krn memahami sy yg x blh tak de jam =)

tapi nak belikan abah hadiah ape. patutnya aku yg bg hdiah bukan abah bg kat aku. dah besar2 pun abah belikan brg lagi..huhuhu.

ape ye benda terbaik [selain doalah kan].huhuhu no idea. perlu di fikirkan utk buat abah gembira 6hb ni.

hmmm teruskan fikir =)

terima kasih abah belikan jam baru!!!~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: