Menu Minggu Ini

Dalam minggu ini rase mcm2 benda nak makan. berckp pasal mkn memg xleh nak elak. Kalo dah teringin kena gak dapatkan ape Fav dish tu. Wajib!!! Tak boleh tidak.memg wajib dapatkan.hehehe =p
Semalam ke PTSL n rase mcm nk makan kebab, Jadi dapat makan kebab. Kat dlm Zarr Bakery tu ternampak plak ade blueberry cheese cake…Alamak, tergodalah plak..Nyum nyum cedapnya…
Kenapala dgn aku ni…sume benda teringin. Masalah jugak aku ni. Adoi.
Ni makanan2 yg memg jd idaman sepanjang minggu ni

1. Kebab


kebab dh dpt makan semalam, so dah lega sikit =P. Kalau tak teringat2 jer.

2. Mushroom Soup

Menu ni dh rase teringin plak sebab Kak Wee ade bg resepi. Tak sabar nk cuba tp masalhnya xda periuk belanga dok kat kolej ni. Sedih ='(
Xpe2, bila balik kg nti nk cuba gak buat even xtau lagi bila nk balik umah.

3. Puding Gula Hangus

Yg ni pun teringin gak coz Kak Dayang mcm asyik sebut2 jer… Aduh, semua org asyik sebut pasal makan je. Tergoda jugak aku. Tp xtau mane nk cari. Kalo bln Ramadhan bolehla cari kat bazar. Ermm kena bt gak bila balik nti. Xpe2 sabar ye =)

4. Tat Telur


Yg ni kena dptkan jugak sbb ade jual kat kedai. Erm…kena gi Kajang Pak Malau jugak. Gi baker cottage kat Metro Kajang tu. Adoi…Wajib gi Kajang dlm minggu ni la nampaknya. hehehehe. Utk kwn2 ku…jom teman aku gi Kajang minggu ni.kikiki =P

5. Cheese Cake

Ha, yg ni lg wajib dapatkan gak minggu ni. Tak kiralah cuma dptkn kat Zar Bakery Pusaneka pon, tp jnji dpt makan.hihihi.
Cakap pasal cheese cake ni, rasenya kena beli buku resepi chef Wan ni. Ade resepi dalam tu. Nk cuba bt sendiri jugak. Xkira, xkira…kena jugak..



Dapat gaji RA bln ni nk kena beli buku resepi Chef Wan tu.
Dah plan awal2 =)

memg tak boleh elak bab2 makan ni…=p

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: